DIJENKLETSPRAAT Door Nanja Pol 19-10-2019

KOOKGEK

Koken is voor mij een echte liefhebberij. Letterlijk. Want door lekker eten te bereiden, zorg ik niet alleen goed voor mezelf. Ik leg er ook mijn liefde in voor de mensen om me heen. Gezond maar vooral lékker eten is belangrijk voor me. Met mijn job in de slagerij bij Kaddour kan ik mijn liefde voor koken en eten voeden 😉 Ik ben Nanja, #etenschapper

DE KOKS VAN KADDOUR

Ik kook graag voor de mensen om me heen.
Want koken voor een persoon vind ik soms zonde van de tijd en het werk.
Daarbij geniet ik extra als ik andere mensen zie genieten van mijn kookkunsten.
Of dat nou voor mijn huisgenoten is, of voor vrienden.

Ook bij slagerij Kaddour weten mijn collega’s wat lekker en gezond eten inhoudt.
We delen dan ook graag recepten en keukengeheimen.
Niet alleen met elkaar maar ook met onze klanten.
En als je dát weet, smaakt het vlees van Kaddour nóg lekkerder.
Je proeft de passie en liefde voor eten terug in onze produkten. Wat een feestje!

FOR BAMI AND YOU

De Aziatische keuken heeft mijn voorkeur.
Als ik bijvoorbeeld een pan bami goreng maak, staat die in een mum van tijd op tafel.
Ik stop er graag verse groenten en kruiden in.
Zo houd ik het gerecht licht verteerbaar en gezond.
En ik doe er mijn huisgenoot ook nog eens plezier mee als die laat in de avond uit zijn werk een latenight snack voorgeschoteld krijgt.
Het liefst kook ik per ongeluk expres wat extra zodat ik een restje mee kan nemen naar mijn werk. Slager en co-kookgek Moussa is namelijk ook dol op bami goreng.

BAMI GORENG MET KIPPENDIJTJES

Voor deze supergemakkelijke bami heb je nodig:

400 gram fijne mie
150 gram kalfsspekblokjes
1 paprika
1 grote ui
1 teen knoflook
3 stelen lenteui (bosui)
100 gram taugé
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel vissaus (nam pla)
2 theelepels sambal
1 handje gefruite uitjes
1/3 bos koriander

Kook de mie volgens de verpakking
Giet de mie af en laat deze uitlekken
Bak de kalfsspekblokjes met de fijngesneden ui en een teentje gehakte (of geperste) knoflook in een grote koekenpan (een wok of hapjespan kan ook)
Voeg de in blokjes gesneden paprika toe.
Daarna kunnen de reepjes lenteui en de taugé erbij.
Nu kan de bami in de pan.
Giet de ketjap, de vissaus en de sambal eroverheen.
Meng alles goed door elkaar.
Strooi wat gefruite uitjes en fijngehakte koriander over de bami.
Een beetje atjar tjampoer (zoetzure groentensalade) erbij maakt dit gerecht extra lekker. En knapperige kroepoek doet het ook geweldig bij dit culinaire Asian kunstwerk.

Deze bami smaakt overheerlijk met gebakken kippendijtjes. Die maak je als volgt:

Verhit een scheut zonnebloemolie in de koekenpan.
Bak de kippendijtjes met 1 gesnipperd uitje, 1 teentje geperste knoflook in 10 minuutjes goudbruin.

Voeg toe:
van elk 1 eetlepel ketchup, ketjap en chilisaus
1 schepje bruine basterdsuiker 1 scheutje sesamolie
2 limoenblaadjes, een schijfje verse gember en laos
van elk 1 theelepel komijn en gemalen korianderzaad

Voeg als laatste 100 ml kokosmelk toe.
Laat het geheel 15 minuutjes pruttelen.

Echt om je vingers bij af te likken, zo lekker is deze bamischotel met kippendijtjes.
En easy om te maken, ook niet onbelangrijk, toch?

DE SOCIALE SLAGERS

De sociale slagers van Kaddour delen graag hun kennis over vlees en koken met je.
Als je in een van de winkels langskomt, vraag dan gerust om tips en trucs. Kun je tot 22 september meteen DUBBELE SPAARPUNTEN scoren als je kippendijtjes koopt.

Online kun je allerlei etenswaardigheden vinden op: www.kaddour.nl/blog facebook: Slagerij Kaddour instagram: puurkaddour